Reimond Kimpe,  belangrijke Vlaamse/Zeeuwse kunstschilder.

Reimond Kimpe, Vlaams / zeeuwse kunstschilder. Schilderij te koop.
Reimond Kimpe, Portret, olieverf op doek en geplakt op zachtboard. Gesigneerd en '38. Afmetingen; 58 x 48cm, ingelijst 71 x 60cm. Verkocht.

Reimond Kimpe. Vlot geschilderd werk op grof en ruw doek, gedateerd 1938.

Kimpe, Reimond Jozef Pieter, is geboren in Gent in 1885 en overlijdt in Veere in 1970. Hij was ingenieur, later schrijver en uiteindelijk schilder, waarmee hij roem verwierf. Maar hij was ook omstreden: hij was een uit België gevluchte Vlaamse activist. Hij was ter dood veroordeeld om zijn lidmaatschap van de Raad van Vlaanderen, een overkoepelend orgaan voor Vlaamse activisten, Die Raad had op 22 december 1917 eigenmachtig de politieke zelfstandigheid van Vlaanderen uitgeroepen. In 1919 kwam hij in Middelburg wonen, waar hij ging schilderen. Kimpe kreeg snel erkenning. Ook buiten Zeeland werd de naam van de Vlaamse meester genoemd. Eerst waren Kimpe's schilderijen vooral expressionistisch, maar na de tweede wereld oorlog werden ze abstracter. Al vroeg toonde hij zijn diepe bewon­de­ring voor Picasso, in een tijd dat het werk van de Spaanse meester nog door velen werd verket­terd.

Vele musea hebben zijn schilderijen in hun collectie, onder andere het Musée d'Art Moderne de la Ville de Paris, Museum Boymans in Rotterdam, Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen, het Zeeuws Museum in Middelburg, en het Museo dell' Arte Moderno in Caracas.


Jan Heyse Veere kunstschilder, schilderijen te koop
Jan Heyse Veere
Reimond Kimpe kunstenaar, schilderij te koop, portret
Reimond Kimpe
Leonard Jordaens schilderij te koop, haven met boten
Leonard Jordaens
Arie Zwart kunstschilder zonnig schilderij
A.J. (Arie) Zwart

Iets anders aan uw wand ?

WALL HANGINGS

 zeeland in kleur


zeelandinkleur.nl

online galerieLink naar biografisch portaal van Nederland (biografieën kunstenaars).


Klik hier om naar de Facebook pagina te gaan.